Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Capita Selecta uit de literatuurgeschiedenis: de middeleeuwen 1

2 november 2021 @ 11:00 - 13:00

Door neerlandicus en publicist Ben van Melick, Podium Babel Sittard 

Middeleeuwen

In een eerste lezingencyclus graaft Ben van Melick in de herinnering van de literatuur: de middeleeuwen. We kennen allemaal nog de clichés over ridderverhalen, de hoofse liefde en geestelijke literatuur, maar de laatste decennia is er zoveel veranderd in onze kijk op de deze tijd, zijn er zoveel ontdekkingen gedaan en is er zoveel baanbrekend onderzoek verricht, dat onze middelbare schoolkennis daarbij verbleekt. 

Van Melick wil in een viertal lezingen een nieuw licht werpen op de middeleeuwse literatuur in het Maasland, Brabant, Vlaanderen, Holland en hun aangrenzende gebieden. Het kan een feest van herkenning en van nieuwe inzichten worden waarbij zeker de revue zullen passeren: de allervroegste literatuur, de cultuur van het Maasland, de ridderverhalen in al hun diversiteit als spiegel van een samenleving, het liefdeslied door de eeuwen heen, de zinderende liederen van Hadewych, Reynaert en de literatuur van de stad.
Terug in een andere tijd, even weg uit een drukkende actualiteit: leringhe ende vermaak, dat zal de leidraad zijn. En natuurlijk wordt er gelezen en voorgelezen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Capita Selecta uit de literatuurgeschiedenis: de middeleeuwen

Data: 2, 9, 16 en 23 november (vier dinsdagen), van 11.00 tot 13.00 uur.

Kosten: € 60,- te betalen op NL30 RABO 0327306130

Locatie: Podium Babel (in voorm. Mavo Land van Gulick, Engelenkampstraat 23, Sittard)

U kunt zich opgeven voor de cursus via het e-mailadres: netty.m.beckers@gmail.com.  Uw aanmelding dient uiterlijk op vrijdag 22 oktober binnen te zijn.

Specifieke voorkennis of voorbereiding is niet vereist. Op de eerste lezing zal een literatuurlijstje de ronde doen.

De cursus gaat door bij een minimumdeelname van tien personen

Details

Date:
2 november 2021
Time:
11:00 - 13:00
Event Category:

Venue

Podium Babel