Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zondag 12 mei: Bert van Wakeren-lezing | Elvis Peeters, De Ommelanden

12 mei 2019 @ 11:00 - 13:00

Op 24 maart 2018 overleed Bert van Wakeren, lange tijd de drijvende kracht achter het toenmalig in Sittard gevestigde actiecollectief Kollektief Rampenplan. Bert was een zeer inspirerende persoon; geëngageerd, strijdbaar, met altijd de mens voorop. Naast zijn werk bij ‘Rampenplan’ was Bert jarenlang de hoofdredacteur van Buiten de Orde. Indirect is Bert een inspiratiebron geweest voor de oprichting van Podium Babel. We willen hem daarom met een jaarlijkse lezing herdenken.

De eerste Bert van Wakeren-lezing wordt gegeven door de Belgische schrijver/muzikant Elvis Peeters. Elvis Peeters is het muziekpseudoniem van Jos Verlooy (1957), afkomstig uit Grimbergen, en tevens het schrijverspseudoniem van het duo bestaande uit Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael. Bert van Wakeren interviewde Peeters indertijd voor Buiten de Orde over zijn in 2005 verschenen boek De ontelbaren, waarin de vluchtelingenproblematiek centraal staat (shortlist Libris Literatuur Prijs, zie ook het juryrapport). Sinds die ontmoeting zijn Bert en Elvis contact blijven houden.

Peeters zal in Podium Babel zijn nieuwe boek, De Ommelanden (februari 2019, vier sterren in zowel NRC als De Morgen) presenteren. ‘Bert had mijn boek zeker kunnen appreciëren’. U hopelijk ook. Wim Krings verzorgt bij de lezing de boekverkoop.

Entree € 5,-

Details

Date:
12 mei 2019
Time:
11:00 - 13:00
Event Tags:

Venue

Podium Babel