14.00 – 16.00 uur

Op 10 september vond in New York, in aanloop tot de VN-klimaattop later deze maand, een avond plaats die werd georganiseerd door het journalistencollectief The Intercept. Te gast waren onder meer Naomi Klein (auteur van o.a. Brand! Een vurig pleidooi voor een nieuwe groene politiek), Greta Thunberg (de jonge Zweedse klimaatactiviste die aan de wieg stond van de wereldwijde klimaatstakingen door scholieren) en een reeks leiders van inheemse volkeren. De avond werd live uitgezonden, maar is ook op film vastgelegd.

Op uiterst aanstekelijke en overtuigende wijze laten de sprekers zien dat we geen dag meer te verliezen hebben om tot een oplossing te komen voor wat beschouwd mag worden als één van de allergrootste – zo niet de grootste – uitdaging waar de mensheid zich voor geplaatst ziet. We zien in deze registratie niet alleen ‘talking heads’, maar er zijn ook diverse korte reportages die de verschillende facetten van de dreigende klimaatverandering én oplossingen daarvoor belichten.

Kunt u niet wachten, dan kunt u The Right to a Future online belijken. Maar beter nog is het om er gezamenlijk naar te kijken en erover na te praten.

Let op: de reportage is Engelstalig en niet ondertiteld. We proberen bij deze gelegenheid een deskundige gast uit te nodigen om met de aanwezigen in gesprek te gaan.

De vertoning van The Right to a Future is ook een goede voorbereiding op de lezing van Jelmer Mommers (De Correspondent) op 13 oktober.

Entree gratis