Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cyrille Offermans interviewt Govert Derix over zijn nieuwe boek ‘Het onmogelijke manuscript’

22 oktober 2023 om 11:00 - 13:00

€5

‘Diepgravend en scherpzinnig, maar ook speels en geestig’, zo typeert Cyrille Offermans (schrijver, essayist) het laatste werk van Govert Derix, Het onmogelijke manuscript. Bij Podium Babel gaat Offermans in gesprek met de schrijver over zijn filosofische roman, waarin ‘het oude idee van de wereldverbetering een nieuwe, kosmische dimensie’ krijgt. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden. Smullen dus, voor alle literatuurliefhebbers!

Korte inhoud: als de hoofdpersoon uit Het onmogelijke manuscript een afwijzing van zijn uitgever heeft ontvangen én voor het eerst in zijn leven ruzie krijgt met zijn wederhelft besluit hij naar Brazilië te vertrekken, waar zijn zwager midden in de uitbundige natuur een rustige schrijfplek voor hem heeft. In deze louterende omgeving vertelt hij over wat hem maar niet los kan laten. Hij neemt ons mee in de wereld van de charismatische volksheld Theo Rackett en zijn idealistische tegenpool Herman Bensaúde, die elkaar aan het eind van hun omzwervingen treffen in Lissabon. Daar gebeurt onder het toeziend oog van de wereldpers het onmogelijke. En juist wat niemand voor mogelijk heeft gehouden, blijkt de redding van de wereld in zich te dragen.

Over de auteur
Govert Derix is de auteur van De boom en andere grensverleggende boeken, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (De Arbeiderspers), dat werd genomineerd voor de Socratesbeker. Het onmogelijke manuscript is een concentraat van zijn filosofie in romanvorm.

Informatie over het boek
Titel: Het onmogelijke manuscript
Auteur: Govert Derix
ISBN: 9789492241597
Druk: 1e druk
Productvorm: Hardback met stofomslag
Taal: Nederlands
Pagina’s: 232
Uitgever: Uitgeverij Magonia

Het boek is beschikbaar in alle boekhandels van Nederland en Vlaanderen. Belangstellenden kunnen het boek op 22 oktober, met €5 korting, kopen bij Podium Babel.

 

 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement