Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een koord boven de afgrond: boekpresentatie Cyrille Offermans

25 februari om 11:00 - 13:00

Op zondag 25 februari 2024 zal Cyrille Offermans bij Podium Babel zijn nieuwe boek Een koord boven de afgrond  officieel presenteren. Dit boek is het laatste deel van een omvangrijke trilogie (bij elkaar 1800 pagina’s) waarin Offermans een verhelderend licht werpt op de politieke, sociale, culturele en literaire ontwikkelingen van onze turbulente overgangstijd. Na afloop van de presentatie is er een nazit (met koffie en vlaai) en kunnen de aanwezigen het boek kopen en desgewenst laten signeren. (Toegang is gratis.) 

Het is moeilijk de inhoud van Een koord boven de afgrond in een paar woorden samen te vatten. Het gaat over de tirannieke huisfilosoof van Poetin en de ongelooflijke moed van Aleksej Navalny, over levenstekens en doodssignalen, over de triomf van de barokmuziek en het joodse kampkoor in Theresienstadt, over verliefdheden en vriendschappen, over Charlie Chaplin en de gemuilkorfde satire, over overstromingen in Zuid-Limburg en bommen op Sittard, over de Europese roman en de droom van de poëzie, over Karel Appel en James Ensor, over bootvluchtelingen en grotbewoners, over de renaissance als bakermat van de Europese beschaving en de wraak van het populisme, over Sifan Hassan en Ferenc Puskás, over het geluk van de lezer en het toenemende analfabetisme, over de laatste wilde rivier van Europa en de geheimzinnige trek van de atalanta’s, over Sigrid Kaag en Frans Timmermans, over de beste Nederlandse fotograaf en geniale kunstvervalsers, over riool- en kwaliteitsjournalistiek, over de rijke armoede van de jaren vijftig en de armoedige rijkdom van nu – plus glimpen en verhalen van honderden bekende en onbekende mensen in tijden van verwarring, maar broederlijk vereeuwigd in een dankbaar persoonsregister.

Over de spreker/auteur:

Schrijver, essayist en criticus Cyrille Offermans (Sittard, 1945) wordt gezien als een van de belangrijkste essayisten in het Nederlandse taalgebied. Hij was redacteur van het legendarische literaire tijdschrift Raster en publiceert o.a. in De Groene Amsterdammer, ZOUT en de lage landen. Zijn werk is meermalen bekroond. Met zijn journalen heeft hij de Nederlandse literatuur verrijkt met een nieuw genre. Een koord boven de afgrond is zijn negenentwintigste boek.

De pers over Midden in het onbewoonbare, zijn vorige boek:

* Een intellectuele omnivoor en fijnzinnige meester van het beschouwende proza […] Offermans neemt je op sleeptouw bij ongeveer alles wat hij doet. – Michel Krielaars in NRC.

* Bij Offermans’ oordelen, meningen of inzichten speelt altijd de vraag mee of het wel soepel is, elastisch, open, nauwgezet of vindingrijk. Nooit cynisch, nooit stoer. Hij heeft zoveel affiniteit met de levendige alleskunner Enzensberger dat hij als zijn jongere evenknie kan worden beschouwd. – Carel Peeters in Vrij Nederland.

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 58

Registraties zijn gesloten voor dit evenement