Laden Evenementen

« Alle Evenementen

In gesprek met Roel Willems: Leer mij de Limburgers kennen! (Met Limburgse liedjes van Skinnie)

23 juni om 11:00 - 13:00

€5

Op 23 juni a.s. gaan Frits Benjamins en Kitty Janssen samen met de aanwezigen in gesprek met Roel Willems, auteur van het boek Limburgers voor beginners. De Limburgse zanger Skinnie zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Willems’ boek kreeg veel aandacht en positieve waardering van o.a. NRC en de Limburger en het is gekozen tot boek van de maand bij boekhandel Wim Krings in Sittard. Voor de Limburger is het een feest van herkenning, voor de anderen een nadere kennismaking met de Limburgse cultuur. Kortom: interessant voor iedereen die geinteresseerd in in cultuur(verschillen).

 Roel Willems, opgegroeid in Limburg, ontdekte toen hij naar de Randstad ging hoe Limburgs hij eigenlijk was. Ook viel het hem op dat zijn vrienden in zijn ‘intellectuele bubbel’ meer begrip hadden voor vreemde culturen dan voor cultuurverschillen in eigen land. Een ervaring die vast meer Limburgers hebben! Dat was voor hem de reden om dit boek te schrijven.

Tijdens de bijeenkomst zal Roel zijn inzichten delen over onderwerpen als het belang van familie, de Bourgondische levensstijl, het verschil in directheid, het gebruik van dialect en de ongeschreven regels in de omgang met Limbrugers. Natuurlijk is er ook aandacht voor de vraag hoe we de kloof tussen de zuidelijke en de andere Nederlanders kunnen verkleinen. Dat dat gaat vast en zeker leiden tot boeiende gesprekken en discussies. Tijdens de bijeenkomst is het boek te koop.

Muzikale omlijsting

Om het Limburgse karakter van de bijeenkomst ook muzikaal te onderstrepen, zal Skinnie enkele liedjes uit zijn Limburgstalige repertoire ten gehore brengen. Skinnie is afkomstig uit Sittard en hij heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en liedjesschrijver. Zijn laatste solo-CD, Doezend verhoale, werd gretig opgepikt door regionale en sociale media. Mensen die hem kennen, weten: het is zeer aangenaam verpozen in zijn muziek.

Over de spreker:

Roel Willems (Limbricht 1980) is senior onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij studeerde onder meer psychologie en filosofie en promoveerde in de Sociale Wetenschappen aan de Radboud Universiteit (Nijmegen). Hij schreef dit boek omdat hij merkte dat er vaak geen kennis is van (en dus begrip voor) cultuurverschillen in eigen land. Hij baseert zich vooral op zijn eigen inzichten en ervaringen. 

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 26

Aanmelden

Kom ook, zoals 26 Kom ook, zoals

Gif laden

Afmelden?

Je kunt je hier afmelden. Nadat je je emailadres hebt opgegeven, ontvang je een email met een afmeldlink, waarop je je afmelding kunt bevestigen.