Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Amerika-deskundige Kenneth Manusama: Amerika kiest: wat staat er op het spel?

27 oktober om 11:00 - 13:00

€5

De  Amerikaanse verkiezingen naderen. Hoog tijd dus om hier aandacht aan te besteden bij Podium Babel. Veel Nederlanders volgen de Amerikaanse politieke ontwikkelingen op de voet en de situatie aldaar roept veel vragen op. We zijn dan ook heel blij dat we Kenneth Manusama bereid hebben gevonden om ons bij te praten. Manusama is voor velen waarschijnlijk geen onbekende: hij duidt het juridische en politieke nieuws uit de VS geregeld op radio en tv. Er staat nogal wat op het spel op 5 november. De uitslag van de verkiezingen is immers niet alleen van groot belang voor de Amerikanen zelf, maar ook voor de rest van de wereld.

Zal Trump er opnieuw in slagen de meeste stemmen te binnen halen? En wat betekent dat dan voor (de toekomst van de) de VS, Europa en de wereld(vrede)? Begrijpen wij Amerika en Amerikanen (nog) wel? Hoe kan het dat er zoveel verdeeldheid is? Waarom hebben democraten en republikeinen zo’n hekel aan elkaar en lijken compromissen uit den boze? Hoe kan het dat Trump en zijn aanhang,  inclusief de christelijke bevolkingsgroep, de hele Republikeinse partij heeft overgenomen? Wat is de impact van de verkiezingsuitslag op de wereld, op Europa en ons eigen land?  Kunnen we in Nederland ook Amerikaanse toestanden verwachten? Kortom: meer dan genoeg onderwerpen waarover we met de heer Manusama in gesprek kunnen gaan.

Let op: wij verwachten veel belangstelling. Er zijn maximaal 90 plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden is dringend gewenst. Doe dat via onze website, www.podiumbabel.nl

Over de spreker

Kenneth Manusama is gepromoveerd volkenrechtjurist (VU Amsterdam) en Amerika-deskundige, met als specialisatie het Amerikaanse constitutionele recht. Hij schreef het boek ‘Democratie van het Wilde Westen’ dat in februari 2024 verscheen. Regelmatig duidt hij in de media het politieke en juridische nieuws uit Amerika. Bovendien maakt hij ook de podcast en nieuwsbrief ‘Amerikaanse Toestanden’

 

 

Gegevens

Datum:
27 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 1

Aanmelden

Er is nog genoeg plek!

Gif laden

Afmelden?

Je kunt je hier afmelden. Nadat je je emailadres hebt opgegeven, ontvang je een email met een afmeldlink, waarop je je afmelding kunt bevestigen.