Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing/boekpresentatie Henk Smeijsters: Hoe word je een beter mens?

8 september om 11:00 - 13:00

€5

Onlangs verscheen het nieuwe boek van Henk Smeijsters, getiteld: Hoe je een beter mens wordt. Levenslessen van moderne denkers. De auteur betoogt dat de wereld een stukje beter wordt als we betere mensen worden. Maar, hoe word je een beter mens? Relevante inzichten uit het werk van bekende filosofen als Martha Nussbaum, Peter Sloterdijk, Joep Dohmen, Hannah Arendt en Michael Sandel kunnen daarbij helpen, vindt hij. Deze denkers bieden ‘concrete inspiratie voor levenslessen die ons helpen de maatschappelijke ontwikkelingen de goede kant op te sturen’. Op zondag 8 september aanstaande zal Henk Smeijsters bij Podium Babel zijn boek presenteren en met het publiek in gesprek gaan over zijn ideeën. Wij nodigen u van harte uit om op deze ochtend inspiratie op te doen.

Recensies

Smeijsters’ boek werd goed ontvangen en kreeg lovende recensies. Zo schreef Joep Dohmen (lector Bildung en Persoonsvorming en emeritus hoogleraar Wijsgerige en Praktijkgerichte Ethiek, niet te verwarren met de NRC-journalist): ‘Met een beroep op bijna twintig vooraanstaande actuele filosofen leert Henk Smeijsters ons kostbare lessen voor een beter leven. Daarmee is dit heldere en zeer leesbare boek een bron van inspiratie voor ons allemaal.’

Ook Bas Levering, emeritus lector Algemene Pedagogiek aan de Fontys Hogescholen is enthousiast: ‘Henk Smeijsters heeft zijn moderne denkers niet alleen met zorg gekozen, hij zet de betekenis van hun visies voor de actuele maatschappelijke ontwikkelingen helder op een rij. Hij vat de levenslessen die daaruit zijn af te leiden nauwgezet samen. Daar wordt de lezer in ieder geval een rijk mens van.’ Sarah de Groot (Hebban) vindt het boek ‘Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling’.

Kortom: het belooft een inspirerende ochtend te worden. Het boek is bij Podium Babel – al dan niet gesigneerd – te koop na de lezing.

Over de spreker

Dr. Henk Smeijsters is andragoog, musicoloog, cultuurfilosoof en schrijver/publicist. Hij publiceerde artikelen en essays in NRCTrouw, deKlank, Bij Nader Inzien en Nexus. Daarnaast is hij opiniecolumnist van De Limburger. Voor zijn emeritaat was hij als lector Vaktherapie verbonden aan Zuyd Hogeschool.

Andere boeken van zijn hand:

Grenzen aan de vooruitgang (2021), Doorlopen en stilstaan (2019), Gelukkig met minder (2014), Autonomie (2010), De kunsten van het leven (2008).

 

 

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 15

Aanmelden

Kom ook, zoals 15 Kom ook, zoals

Gif laden

Afmelden?

Je kunt je hier afmelden. Nadat je je emailadres hebt opgegeven, ontvang je een email met een afmeldlink, waarop je je afmelding kunt bevestigen.