Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lector Sabrina Keinemans: Naar een rechtvaardige(re) samenleving. Maar, hoe dan?

24 april om 19:30 - 21:30

€5

Lezing dr. Sabrina Keinemans:

Naar een rechtvaardige(re) samenleving. Maar hoe dan?

Het kan zo langzamerhand niemand meer ontgaan: de maatschappelijke tegenstellingen groeien, met alle gevolgen vandien. Dat betekent dat ook de vraag naar sociale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid zich onvermijdelijk aandient. Maar wat betekent sociale rechtvaardigheid eigenlijk? En wat is ervoor nodig om tot een rechtvaardige samenleving te komen? Is de groeiende kloof te overbruggen? Op deze vragen zal Sabrina Keinemans, lector Sociale Integratie biij Zuyd Hogeschool, tijdens haar presentatie ingaan.

Keinemans baseert haar verhaal o.a. op het onderzoek dat zij doet binnen Zuyd Hogeschool naar thema’s als armoede en burgerinspraak. Een van de onderwerpen die haar speciale interesse hebben, is de wijze waarop sociale ongelijkheid zichzelf versterkt. Juist diegenen die het meeste baat hebben bij goed sociaal beleid, hebben de minste invloed om dat beleid te veranderen. Bijvoorbeeld omdat ze de juiste wegen niet kennen of simpelweg te druk zijn met overleven om tot georganiseerde tegenmacht te komen. Ze gaat graag met de aanwezigen in gesprek over manieren om uit deze klem te geraken.

Over de spreker

Dr. Sabrina Keinemans (’s-Hertogenbosch, 1980) is sinds 1 maart 2019 als lector Sociale Integratie verbonden aan Hogeschool Zuyd. Thema’s als sociale rechtvaardigheid, democratie en ethiek vormen de rode draad in het onderzoek dat zij samen met collega’s binnen Zuyd uitvoert.

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 15

Registraties zijn gesloten voor dit evenement