Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AEZEL AEZEL AEZEL

13 november 2022 om 11:00 - 13:00

€5,00

Bent U geïnteresseerd in de geschiedenis van uw familie of eigen buurt? Corry de Koster neemt u mee in AEZEL (Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen’). AEZEL.eu is een website, gevuld door honderden Limburgse vrijwilligers met miljoenen genealogische gegevens. U kunt zelf op zoek naar uw voorouders of met een paar drukken te weten komen of uw achternaam al in 1700 of eerder in Limburg voorkwam.

Of vul in het thema Minuutplans (kadasterkaarten uit circa 1842) eenvoudig uw postcode in en zie wat er op uw perceel voor bebouwing stond en wie toen de eigenaar was. Nog leuker wordt het als je de huidige topografische kaart of satellietbeelden eronder legt. Zoek de verschillen!

Corry woont in Maastricht, maar heeft de laatste 20 jaar bij de gemeente Sittard-Geleen gewerkt in diverse functies. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in erfgoed. Sinds haar pensionering geeft ze o.a. cultuurhistorische rondleidingen op de begraafplaats Tongerseweg (het Père Lachaise van Maastricht) en is ze een van de drijvende krachten achter AEZEL. Ze zal vertellen over het ontstaan van AEZEL (een Sittardse uitvinding!), wat je kunt vinden en hoe je dat moet doen (met wat aansprekende lokale voorbeelden en verrassingen).

Gegevens

Datum:
13 november 2022
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

‘De Soos’ van de KBO (oude politiebureau)
Kennedysingel 16
Sittard, 6137 AC Netherlands
+ Google Maps