Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wethouder Judith Bühler en lector Sabrina Keinemans over armoedebestrijding en kansengelijkheid in Sittard-Geleen

1 november 2023 om 19:30 - 21:00

Gratis

In kader dag van de armoede verwelkomen we Judith Bühler (wethouder Sittard Geleen) en Sabrina Keinemans (lector Zuyd Hogeschool) op 1 nov a.s. bij Podium Babel. Zij gaan het hebben over: 

ARMOEDEBESTRIJDING EN KANSENGELIJKHEID IN SITTARD-GELEEN

 

Armoedebestrijding, kansengelijkheid en het verkleinen van de verschillen tussen rijk en arm zijn thema’s die momenteel volop in de belangstelling staan. Alle politieke partijen hebben het erover en proberen ons ervan te overtuigen dat deze onderwerpen hoog op hun agenda staan. Niet verwonderlijk, nu er verkiezingen in aantocht zijn. Maar wat gebeurt er werkelijk? En wat gebeurt er specifiek in Sittard-Geleen? Daarover gaan Judith Bühler (wethouder Middelen, Participatie en Bestaanszekerheid) en Sabrina Keinemans (lector Sociale Integratie Zuyd Hogeschool) met elkaar en met het publiek in gesprek. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in het kader van de dag van de armoede bij Podium Babel (Odasingel 90) op woensdag 1 november 2023. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

Op deze avond zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Is armoede in Sittard-Geleen voldoende bespreekbaar gemaakt?
  • Hoe staat het ervoor met armoedebestrijding door gemeente en maatschappelijke organisaties ?
  • Waar lopen we met elkaar tegenaan? Wat kan beter?

Programma:

19.30 uur:                           Opening

19.35 uur – 20.30 uur:  Judith Bühler en Dr. Sabrina Keinemans belichten het thema ‘Armoedebestrijding en kansengelijkheid’ vanuit hun specifieke optiek en gaan in op de lokale situatie inzake armoedebestrijding. Aansluitend: dialoog tussen beide inleiders onder leiding van Lei Janssens, moderator

20.30 uur:                           Pauze

20.45 uur:                           Vervolg van de dialoog, gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisseling van gedachten en ervaringen met de bezoekers.

21.30 uur:                           Afsluiting en napraten…

 

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Er is een beperkt (80) aantal plaatsen beschikbaar. Graag spoedig aanmelden www.podiumbabel.nl of stuur een mail naar info@podiumbabel.nl

 

Gegevens

Datum:
1 november 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 57

Registraties zijn gesloten voor dit evenement