Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dennis Martens, Nationaal programma Heerlen-Noord: ‘Achterstand wegwerken in een generatie? We gaan ervoor!’

10 maart om 11:00 - 13:00

€5

Benieuwd wat het Nationaal Programma Heerlen-Noord inhoudt? Kom dan op 10 maart a.s. naar Podium Babel. Programmasecretaris Dennis Martens zal uitleggen hoe Heerlen de jeugd in dit gebied een betere toekomst gaat geven. Onlangs mochten de initiatiefnemers hun verhaal vertellen aan koning Willem-Alexander, die spontaan een bezoek bracht aan dit gebied. Ook hij was onder de indruk van wat hier in gang gezet is. Lukt het daadwerkelijk om de cirkel van armoede en kansenongelijkheid te doorbreken? En, wat kunnen andere gemeenten (Sittard-Geleen?) hiervan leren? Kom, luister en praat mee!

Heerlen-Noord (14 wijken) is één van de zestien stedelijke vernieuwingsgebieden in Nederland. De Alliantie Heerlen-Noord wil de achterstanden in dit gebied in één generatie (25 jaar) integraal en structureel verbeteren. Met een krachtige samenwerking van bewoners, scholen, woningcorporaties, gemeente, Rijk, zorgverzekeraar, GGD, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties uit het gebied wil zij het tij keren. Heerlen-Noord moet een gebied worden waar je je kinderen wilt laten opgroeien en waar het goed wonen, leven en werken is.

Heerlen-Noord beslaat ruim twee derde van het gemeentelijk grondgebied en er wonen ruim 50.000 mensen. De gevolgen van de mijnsluiting in de jaren zeventig van de vorige eeuw waren en zijn hier het meest voelbaar. De sociaaleconomische situatie verslechterde en dit uit zich op tal van vlakken, zoals gezondheid en veiligheid. Over 25 jaar moet het niet meer uitmaken of je in Heerlen – Noord of in een ander stadsdeel in Nederland wordt geboren.

Ron Meyer, opgegroeid in een Zeswegen, is als programmadirecteur het gezicht van dit ambitieuze plan. Dennis Martens werkt als secretaris nauw met hem samen. Het toekomstplan ‘hier start onze inhaalrace’ is gratis te downloaden via Over NPHLN – NPHLN (heerlen-noord.nl)

Over de spreker:

Dennis Martens werd geboren in Venlo en studeerde Sociale Geografie in Utrecht. Hij werkte als strategisch beleidsmedewerker en bestuursadviseur bij de gemeente Heerlen. Sinds 2022 is hij programma-secretaris van het Nationaal Programma Heerlen-Noord.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator
Aantal aanmeldingen: 25

Registraties zijn gesloten voor dit evenement