Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Europa in beeld, lezing Martin Unfriend

23 mei om 19:30 - 21:30

€5

Het belang van internationale samenwerking kan bijna niet overschat worden. Europa speelt een cruciale rol bij het aanpakken van belangrijke grensoverschrijdende problemen, zoals klimaatverandering, migratie, terrorisme, handel, en gezondheidszorg, om er maar een paar te noemen. Ook de oorlog in Oekraïne laat maar weer eens zien hoe kwetsbaar we zijn als de Europese landen niet samen optrekken. Toch bestaat er met name bij (extreem) rechts en links van het politieke spectrum het nodige wantrouwen. De PVV heeft in haar verkiezingsprogramma zelfs het uittreden uit de EU (‘Nexit’) als punt opgenomen. Dat thema staat weliswaar nu even in de ijskast, maar het anti-EU sentiment is er niet minder om.

Wat is het belang van Europa en daarmee van de Europese verkiezingen? Waarom zouden we naar de stembus moeten gaan? Wat zijn de voor- en nadelen van een sterk Europa? Over deze en andere onderwerpen zal Martin Unfried ons bijpraten.

Over de spreker

Martin Unfriend is senior onderzoeker bij ITEM (Institute for Transnational and Euregional cross border coöperation and mobility) in Maastricht.

 

 

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 0

Aanmelden

Meld je als eerste aan!

Gif laden

Afmelden?

Je kunt je hier afmelden. Nadat je je emailadres hebt opgegeven, ontvang je een email met een afmeldlink, waarop je je afmelding kunt bevestigen.