Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Genoeg van polarisatie: Verschillen overbruggen met culturele intelligentie als gereedschap !

29 januari 2023 om 11:00 - 13:00

€5,00

Lezing Ankie Hoefnagels in Podium Babel op 29 januari 2023, van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Locatie: Gebouw Seniorensociëteit (oude politiebureau) President Kennedysingel 16, 6137 AC Sittard.

Aanmelden: tickets@podiumbabel.nl of via onderstaande aanmeldklop

Entree: 5 euro per persoon

Conform een onderzoek van het SCP zijn Nederlanders moe van alle polarisatie. Het is een goed voornemen om daar in 2023 wat aan te doen.

Ankie Hoefnagels reikt ons de hand middels haar lezing!!

Synopsis:
De kloof tussen maatschappelijke groepen lijkt alsmaar toe te nemen, ongeacht of het nu om politiek, (culturele) identiteit of religie gaat. Het is wij tegen zij. Het eigen gelijk wordt via (sociale) media uitgeschreeuwd en zelfs op bruggen geprojecteerd. Het overbruggen van de verschillen lijkt onmogelijk. Of toch niet? Zijn er zachte krachten die kunnen helpen om de brug te slaan tussen mensen met verschillende overtuigingen? Ankie Hoefnagels stelt culturele intelligentie, en met name empathie, voor als vredelievend wapen in een wereld vol uitdagingen waarin samenwerking over grenzen juist zo belangrijk is. Zij put daarbij uit inzichten uit de sociale wetenschappen en filosofie.

Over de spreker:
Dr. Ankie Hoefnagels is Lector Global Competence bij Zuyd en onderzoeksdirecteur van Hotel Management School Maastricht. Zij is van oorsprong literatuurwetenschapper, maar promoveerde als managementwetenschapper op een onderzoek naar de effecten van globalisering op het leveren van diensten in de toeristische en gastvrijheidssector. Ankie publiceerde o.a. een studieboek over interculturele communicatie in hotel en toerisme, meerdere boekhoofdstukken en een prijswinnende publicatie in Journal of Service Management. Ankie doceerde aan universiteiten in Spanje, Rusland en China en is Visiting Professor bij Penn State University in de Verenigde Staten!

Gegevens

Datum:
29 januari 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Gebouw Seniorensociëteit (oude politiebureau)
President Kennedysingel 16
Sittard, 6137 AC Nederland
+ Google Maps
Aantal aanmeldingen: 13

Registraties zijn gesloten voor dit evenement