Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joop Petit en Janneke Wolfs: een nieuwe kijk op huisvesting voor ouderen

4 oktober 2023 om 19:30 - 21:30

€5

De ouderenzorg staat behoorlijk onder druk. Verzorgingshuizen kampen met plaatsgebrek en een tekort aan personeel. Nu  de vergrijzing – zeker in Limburg – rap toeneemt, is het zaak dat we naarstig op zoek gaan naar alternatieven. Hoe kunnen ouderen op een menswaardige manier oud worden in een passende omgeving en tevens de verzorging krijgen die ze nodig hebben? Deze vraag triggerde de Sittardse sociaal ondernemer en architect Joop Petit in hoge mate en hij denkt na over passende oplossingen. Hij komt daarover vertellen bij Podium Babel en gaat graag met de aanwezigen in gesprek. Behalve Joop zal ook Janneke Wolfs (beleidsmedewerker ZoWonen) een bijdrage leveren. Beide sprekers delen met u hun ideeën over innovatieve woonvormen voor senioren. Kortom: het belooft een boeiende avond te worden. Let op:  deze activiteit vindt plaats op woensdagavond 4 oktober om 19.30 uur!

 

Over de sprekers:

Joop Petit: Ik ben van huis uit architect en inmiddels sociaal maatschappelijk ondernemer. Getrouwd met Marion en samen 4 kinderen. Mijn verhaal gaat over ‘volhoudbaar’ leven tot de dood. Een fijne woning, een thuis, waar kleinkinderen kunnen logeren, waar passende zorg verleend wordt. Waar geleefd wordt tot het leven overgaat in de dood. En dat alles voor een lage huur zodat iedereen toegang heeft. En dat noemen we Holikiday 🙂

Janneke Wolfs: als ambassadeur van het thema Wonen & Zorg mag ik namens ZOwonen aansluiten bij Podium Babel. Na 17 jaar gewekt te hebben in de zorg merkte ik dat schotten doorbreken pas éecht kan als ik zelf ook over de grenzen kijk. Derhalve besloot ik vier jaar geleden de overstap te maken naar ZOwonen, een sociale huisvester in hart en nieren. ZOwonen kijkt met een brede, integrale maatschappelijke blik naar alle uitdagingen van Wonen & Zorg. Dit heeft mij de kans gegeven, om mij – samen met collega’s-  in de afgelopen drie jaren te storten op generalistische uitdagingen.  Zoals de betaalbaarheid van zorg, continuïteit en kwaliteit. Onze vastberadenheid om hierin als corporatie met een maatschappelijke ambitie het verschil te maken, heeft een mooie visie op Wonen & Zorg opgeleverd, verbindingen met ambitiepartners tot stand gebracht en verschillende projecten. Ik neem jullie graag mee en hoop vooral met elkaar in gesprek te gaan over de “missing piece” binnen onze regio.

 

 

Gegevens

Datum:
4 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 17

Registraties zijn gesloten voor dit evenement