Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Luc Laudy over leven en werk van de Sittardse architect Jos Wielders

18 februari om 11:00 - 13:00

€5

////////////////Let op: u kunt zich niet meer aanmelden voor deze lezing. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.//////////////////////////////////////////////////////////////////////

Op zondag 18 februari 2024 verzorgt kunstkenner Luc Laudy bij Podium Babel een lezing over de Sittardse architect Jos Wielders. Het belooft een interessante reis te worden door het leven en werk van deze architect die grote stempel drukte op de gebouwde omgeving van Sittard en daarbuiten. Voor hen die Sittard kennen, is het een interessante, hernieuwde kennismaking met hun stad.

Architect Jos Wielders werd in 1883 geboren in Sittard als zoon van een meubelmaker. Na zijn werk als stadsarchitect in zijn geboorteplaats, begon Wielders in 1917 een eigen bureau. Hij zocht naar een eigen stijl en in zijn werk zijn invloeden van achtereenvolgende stijlperioden terug te zien: de Amsterdamse School, het kubistische expressionisme, de art deco, het nieuwe bouwen en het traditionalisme. Deze bouwstijlen zijn in Sittard en daarbuiten te herkennen in veel winkel- en kantoorpanden, kerken, bioscopen, horecapanden, woonhuizen en woonblokken. Buiten Sittard zijn de watertoren in Schimmert, het Bernardinus-college met kapel in Heerlen heel bekend, alsook diverse kerken en kloosters in Heerlen, Wittem, Kessel en Rothem.

In zijn lezing zal Luc Laudy leven en werk van Jos Wielders plaatsen in de tijd, plaats en context waarin hij, naast anderen, zijn stempel drukte op de gebouwde omgeving in Sittard en daarbuiten.

Over de spreker

Luc Laudy (1949) kwam als zoon van beeldend kunstenaar Eugene Laudy al vroeg in aanraking met de beeldende kunsten. Hij was bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs, onder meer als docent ‘kunsteducatie’ aan Fontys Lerarenopleiding Sittard en de Lerarenopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij verzorgde binnen -en buitenlandse excursies naar exposities en reizen naar de belangrijke kunststeden in Italië. Sinds zijn pensionering geeft hij lezingen op het bied van kunst en cultuur. Op diverse plaatsen in Limburg geeft Laudy cursussen over moderne kunst. In zijn woonplaats Sittard verzorgt hij stadswandelingen over kunst –en cultuurhistorische thema’s.

 

 

 

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 40

Registraties zijn gesloten voor dit evenement