Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezingen Frans Walraven (‘Wat maakt taal een taal’) en Kitty Jansen (over de ‘constructie van de Limburgse identiteit’, waarbij taal een rol speelt)

15 oktober om 11:00 - 13:00

€5

Op zondag 15 oktober bij Podium Babel aandacht voor taal, de Limburgse identiteit en de samenhang tussen deze twee. In dit kader verwelkomen we twee sprekers: Frans Walraven (oud-voorzitter van Veldeke) en Kitty Jansen (cultureel antropoloog en gespecialiseerd in Limburgse gebruiken en tradities. Aanvang 11 uur.                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Lezing Frans Walraven: Wat maakt taal een taal?

Ons dialect is een eigen taal die gerespecteerd dient te worden. Het is een onderdeel van onze cultuur waarover veel interessants te vertellen valt. Frans Walraven doet hierover een boekje open..

Over de spreker

Frans Walraven, oud-voorzitter van Veldeke en dialectkenner, is een van de samenstellers van Spelling 2003 voor de Limburse dialecten en een van de eindredacteuren van ’t Greun Builske van ’t Zittesj.

 

Lezing Kitty Jansen: Limburgse identiteit: hoe zit dat precies?

In haar lezing licht Kitty Jansen de constructie van de Limburgse identiteit toe. Aan de hand van identiteitsbepalende factoren zoals landschap, geschiedenis, politiek-sociale en economische ontwikkelingen en cultureel erfgoed (waaronder onze taal!) neemt zij het (zelf) beeld van de Limburger onder de loep. Hoe kwam dit beeld tot stand en wat is typisch Limburgs?

Over de spreker

Kitty Jansen- Rompen is cultureel antropoloog en heeft jarenlang onderzoek gedaan naar Limburgse gebruiken en tradities. Zij werkte als conservator in verschillende Limburgse musea en maakt in die hoedanigheid ook verschillende exposities over onderwerpen, waarbij de vraag: wat is typisch Limburgs centraal stond. Momenteel werkt zij als interim directeur bij het Nederlands Mijnmuseum.

 

 

Gegevens

Datum:
15 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 3

Aanmelden

Kom ook, zoals 3 Kom ook, zoals

Gif laden

Afmelden?

Je kunt je hier afmelden. Nadat je je emailadres hebt opgegeven, ontvang je een email met een afmeldlink, waarop je je afmelding kunt bevestigen.