Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mark Verheijen over zijn reis door het Amerika van de Trump-stemmers

6 november 2022 om 11:00 - 13:00

€5,00

Boeiende lezing Mark Verheijen over zijn reis door het Amerika van de Trump-stemmers

Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen van 2020 maakte oud-politicus Mark Verheijen een reis door de USA: Pennsylvania, Ohio en Michigan. Staten die onderdeel zijn van de rust belt, waar de economische crisis al ver voor 2008 begon en nooit is opgehouden. Wie zijn de mensen die daar wonen? Waarom stemden juist zij op Trump en keerden ze de democraten de rug toe?

We denken hier dat we Amerika kennen. Maar kennen we het land wel echt of laten we ons te veel verblinden door de buitenkant? Wanneer we het over Amerika hebben, is onze blik te vaak gericht op Washington DC.  In Europa, ook in Nederland bestaat een geweldige antipathie jegens Donald Trump. Maar….wat zijn dat voor mensen die op Donald Trump stemmen ? Met deze vragen in het achterhoofd reisde Mark Verheijen in 2020 door het land ten tijde van de democratische voorverkiezingen. Zijn boek en zijn verhaal zijn bijzonder interessant en nog steeds actueel. Verheijen schetst met zijn boek het decor van de Amerikaanse staten die de recente verkiezingen hebben bepaald.

Op 8 november 2022 zijn er verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat. De uitslag bepaalt in belangrijke mate de armslag voor de regering van president Joe Biden. De verhoudingen tussen Democraten en Republikeinen.

Mark Verheijen (1976) studeerde geschiedenis en filosofie, was wethouder in Venlo, gedeputeerde voor de provincie Limburg en voor de VVD lid van de Tweede Kamer en partijbestuurder. Hij is onder andere columnist voor dagblad De Limburger.

Na afloop van de lezing kan het boek ‘Wij kennen Amerika helemaal niet” worden gekocht.

Zondag 6 november – Entree: € 5,-

Locatie: “DE SOOS” van KBO, oude politiebureau, Kennedysingel 16, Sittard

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

‘De Soos’ van de KBO (oude politiebureau)
Kennedysingel 16
Sittard, 6137 AC Netherlands
+ Google Maps