Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Huub Keijbets: ‘Wat kom jij hier doen?’

3 december 2023 om 11:00 - 13:00

€5

Het vluchtelingenvraagstuk houdt de gemoederen – ook in Sittard-Geleen- behoorlijk bezig. Iedereen heeft er wel een mening over. Verschillende politieke partijen beloven de kiezer dat ze de instroom gaan beperken, terwijl de realiteit ons dwingt rekening te houden met een gestage groei van het aantal mensen dat hun toevlucht zoekt in veilige landen, waaronder Nederland. Gemeenten zoeken naarstig naar (crisisnood)opvangplekken en tegelijk zwelt de discussie aan over de vraag of de grenzen van het mogelijke bereikt zijn.  Huub Keijbets werkt al 20 jaar met asielzoekers en recent publiceerde hij zijn boek: Wat kom jij hier doen? In zijn lezing zal hij ingaan op (de achtergronden van) het vluchtelingenvraagstuk en op de vraag of er alternatieven zijn voor de huidige ongecontroleerde instroom.  Meld je aan via onderstaade knop.

Over de spreker:

Huub Keijbets was het grootste deel van zijn actieve leven beleidsmedewerker bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. Daarna deed hij 20 Jaar vrijwilligerswerk met asielzoekers, momenteel bij het Leger des Heils in Maastricht. Eerder werkte hij vooral met statushouders en daarna voornamelijk met ‘sans papiers’. Dat is moeilijk, want zonder papieren neemt het land van herkomst niemand terug. Daarbij komt dat veel asielzoekers niet erg bereid zijn om terug te gaan. Ze hebben immers niet voor niets duizenden euro’s betaald aan mensensmokkelaars op weg naar het ‘beloofde land’. Zonder verblijfsvergunning blijf je illegaal en moet je zien te overleven. Huub Keijbets laat zien wat daar zoal bij komt kijken.

In zijn boek Wat kom jij hier doen? beschrijft hij zijn ervaringen. Dit boek Is verschenen bij Mosae Libro, in april 2023. Het is na afloop van de lezing bij Podium Babel verkrijgbaar.

(Deze lezing was eerder gepland in juli van dit jaar, maar kon toen niet doorgaan vanwege ziekte van de spreker.)

 

Gegevens

Datum:
3 december 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 19

Registraties zijn gesloten voor dit evenement