Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opnieuw ingepland: lezing Thieu Wagemans: Is de kloof tussen overheid en burgers te overbruggen?

17 september 2023 om 11:00 - 13:00

€5

Is de overheid vleugellam en losgezongen van de burger? Deze vraag – met nieuwe verkiezingen in  aantocht wellicht actueler dan ooit – staat centraal in de lezing van Thieu Wagemans bij Podium Babel op 17 september a.s. Hij zal kritische antwoorden formuleren en voorstellen doen voor vernieuwing. Op basis van eigen ervaringen en aan de hand van vele voorbeelden laat hij zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dat levert een heel ander verhaal op dan het beeld dat fraaie persberichten oproepen. De lezing start om 11 uur en vindt plaats op Odasingel 90 te Sittard. Entree: € 5,-. Graag aanmelden via www.podiumbabel.nl  

Het asielvraagstuk leidde tot de val van het kabinet, maar ook de stikstofcrisis, de toeslagenaffaire en de problemen op de woningmarkt zijn vraagstukken die dringend vragen om doeltreffend beleid. Hoe komt het toch dat de overheid er steeds minder in slaagt om maatschappelijke problemen voortvarend aan te pakken?

Gevangenen van eigen bedenksels

Wagemans laat zien hoe de overheid probeert om orde te scheppen maar tegelijk een voortdurende bron is van chaos. Hoe burgers het vertrouwen in de overheid verliezen en hoe politieke partijen niet in staat zijn om dat te herstellen. Hoe de overheid niet meer ontvankelijk is voor wat burgers bezighoudt.  Hoe we systemen en regels in stand houden die niet opleveren waarvoor ze bedoeld waren. Hoe we gevangenen zijn geworden van onze eigen bedenksels.

Over de spreker:

Dr. Ir. Mathieu Wagemans uit Heythuysen heeft 40 jaar werkervaring binnen het Ministerie van Landbouw en hij is al even lang actief in de gemeentepolitiek. Hij is lid van de gemeenteraad van Leudal (Midden Limburg) voor de zesmansfractie ‘Ronduit Open’.  In 2016 publiceerde hij het boek: ‘Een Oceaan van Betekenisloosheid’ waarin hij verwijst naar het denken van de Franse filosoof Michel Serres.

(Deze lezing was aanvankelijk gepland op 11 juni jl.)  

Gegevens

Datum:
17 september 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumbabel.nl

Organisator

Podium Babel
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 19

Registraties zijn gesloten voor dit evenement