Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Wouter Leenders: Thomas Piketty en de ongelijkheidskwestie

4 juni 2023 om 11:00 - 13:00

€5

Op 4 juni a.s. staat bij Podium Babel het gedachtegoed van Thomas Piketty centraal. Wouter Leenders, PhD student aan de universiteit van California, zal een overzicht geven van het werk van deze beroemde Franse econoom, die na het verschijnen van zijn boek Le capital au 21e siècle, in korte tijd uitgroeide tot een symbool in de strijd tegen economische ongelijkheid. Zijn stelling is dat de groeiende economische ongelijkheid op termijn onze democratische verworvenheden zal ondermijnen. De lezing begint om 11 uur en vindt plaats aan de Odasingel 90. Entree: €5,-.

Thomas Piketty (1971) studeerde wiskunde en economie in Parijs. Hij specialiseerde zich in het thema economische ongelijkheid en promoveerde op 22-jarige leeftijd op een proefschrift over welvaartsherverdeling. Zijn 970 pagina’s tellende magnum opus, in het Nederlands vertaald als Kapitaal in de 21e eeuw, werd onverwacht een bestseller, wat uitzonderlijk is voor een economisch boek. Daarna maakte Piketty een internationale tour waarin hij ook Nederland aandeed. Hij is hoogleraar en columnist (voor de Franse kranten Libération en Le Monde) en momenteel verbonden aan de École d’économie de Paris.

In zijn lezing zal Wouter Leenders zijn gehoor meenemen in de gedachtegang van Piketty en een overzicht geven van zijn werk, van zijn eerste wetenschappelijke artikelen als economisch theoreticus in de vroege jaren 90 tot zijn meest recente verhandelingen over de geschiedenis van (on)gelijkheid.

Wouter Leenders (Sittard, 1994) is PhD-student in de economie aan de University of California, Berkeley, waar hij onderzoek doet naar ongelijkheid en belastingheffing. Leenders is een van de auteurs van het in 2022 gepubliceerde CPB-rapport “Ongelijkheid en herverdeling in Nederland”. Daarnaast is Leenders als fellow verbonden aan de door Thomas Piketty opgezette World Inequality Database.

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
4 juni 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Odasingel 90
Sittard, Nederland + Google Maps
Aantal aanmeldingen: 21

Registraties zijn gesloten voor dit evenement