Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 24 september – “Wat ons raakt” door en met Niek Bremen

24 september 2022 om 15:00 - 17:00

€5,00

15.00 – 17.00 uur   Bijzondere boekpresentatie! 

In “Wat ons raakt”vertelt Niek Bremen de verhalen van andere mensen, groot en klein. Onder hen de historische, aangrijpende en delicate geschiedenis van het joodse meisje Dini Wolff, op wier naam hij als stadsgids stuit op een van de Stolpersteine voor een huis in de Putstraat in Sittard. Hij gaat naar het gemeentearchief en besluit op basis van de informatie van een getuige en de historische gegevens haar levensverhaal na te vertellen. Hoe heeft Dini Wolff, in 1923 in Sittard geboren, de oorlog beleefd? De verteller kijkt door haar ogen, en geeft haar een stem. ‘Ik ben doodmoe. Misschien dat ik me daarom verbeeld dat ik mijn moeder zie. Ze heeft me nodig. Ze roept me. Ik antwoord niet.’ Deze kroniek, deze geschiedenis, vormt de kern van deze bundel. Maar er zijn ándere verhalen, microgeschiedenissen misschien, miniaturen, maar niet minder fascinerend, omdat mensen fascinerend zijn.

Niek Bremen toont mensen in al hun kwetsbaarheid. Wat brengt hen in beweging? Wat raakt hen? Wat ons raakt is een rijk mozaïek van grotere en kleinere stenen: van Stolpersteine tot kiezels – stuk voor stuk zijn het kleine monumentjes, gedenkstenen van evenzovele levens. Een eerbetoon aan de mens in al zijn facetten. Enkele citaten uit de vele positieve recensies“In dit boek staan meer verhalen. Maar het verhaal van Dini is zo adembenemend knap en liefdevol geschreven, dat ik het bij de recensie hierop houd. Want alleen al om dít verhaal is  “Wat ons raakt” het ruimschoots waard gekocht en gelezen te worden.”“Een prachtig boekje. Een schrijver met een warme pen, een auteur om meer van te lezen.”

Locatie: Seniorensociëteit Sittard, President Kennedysingel 16,  SITTARD.

Entree: € 5,– Gratis parkeren voor en naast het gebouw.

15.00 – 16.15 uur Niek Bremen vertelt en neemt u mee in zijn boeiende verhalen, inclusief een korte wandeling naar de Putstraat, het huis van Dinie Wolff, waar Niek meer vertelt  over de hoofdpersoon en haar achtergrond. Voor wie niet in de gelegenheid is om mee te gaan met de wandeling is er koffie/thee in de Soos.

16.15 uur Dialoog met en vragen aan Niek.

17.00 uur Afsluiting.

Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Gegevens

Datum:
24 september 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Gebouw Seniorensociëteit (oude politiebureau)
President Kennedysingel 16
Sittard, 6137 AC Nederland
+ Google Maps