Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zondag 12 juni – Mgr. Dr. Henri Poels. Leven en werk van een sociaal bewogen priester en pionier

12 juni 2022 om 11:00 - 13:00

€5,00

Boekpresentatie en lezing over Mgr. Dr. Henri Poels. Leven en werk van een sociaal bewogen priester en pionier

Mgr. dr. H. Poels, geboren in Venray in 1868, heeft op menigeen grote indruk gemaakt als hoofd-aalmoezenier sociale werken in de Mijnstreek in Limburg. Henri Poels speelde een prominente rol in de Limburgse geschiedenis. Hij woonde in Heerlen, overleed in 1948 te Imstenrade en is in zijn geboorteplaats Venray begraven.

De naam Poels roept nog steeds emoties op: van bewondering tot afkeer. Ook nu nog wordt de vraag gesteld: heulde hij met de mijndirecties en het kapitaal of was hij de grote sociale hervormer en emancipatoire leidsman die voor alles oog had voor de lotsverbetering van de mijnwerkers?

Na de lezing door Harry van Dijck, met als titel ‘Een houwdegen in priestergewaad; Lef en lot van Henri Poels’, volgt na de pauze een driegesprek tussen Harry van Dijck, medeauteur Koos Linders en Kitty Jansen-Rompen.

Over de sprekers 

Harry van Dijck is werkzaam bij de Heerlense woningcorporatie Weller en doet al jaren onderzoek naar Henri Poels. Drs. Koos Linders doceerde levensbeschouwing aan het Bernardinuscollege te Heerlen. Kitty Jansen-Rompen is bekend alsconservator van Erfgoedcentrum De Domijnen

entree € 5,-

Locatie‘de soos’ van de KBO, oude politiebureau, Kennedysingel 16, Sittard

Het boek is ter plekke of in de boekhandel te koop voor € 26,50.

Gegevens

Datum:
12 juni 2022
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

‘De Soos’ van de KBO (oude politiebureau)
Kennedysingel 16
Sittard, 6137 AC Netherlands
+ Google Maps